Over MisterVino

Wie is Mister Vino ?

Het concept “Mister Vino” werd ontwikkeld door mezelf, Eddy Mellaerts, met de bedoeling om mijn passie voor Italiaanse wijnen te delen met het grote publiek. Deze Italiaanse topproducten kunnen uiteraard aangekocht worden op mijn website www.MisterVino.be.

eddy_drinkt

Waarom Italiaanse wijnen?

Als kind al leerde ik, door de reizen met mijn ouders naar Italië, de uitgebreide Italiaanse culinaire cultuur kennen. Later kwam daar uiteraard ook de liefde voor de wijn bij. Met de jaren werd de passie voor Italië alleen maar groter en werd ik een echte italofiel en fijnproever (buongustaio).

eddy_draagt

Vijf jaar geleden gingen mijn vrouw Petra en ik op huwelijksreis naar Piëmonte. Daar raakten wij bevriend  met Nikki en Steven van Selezione Prodotti Italiani, kortweg SPI.

Samen doorkruisten we Piëmonte en zo werden we verliefd op de wijnen en slowfood-cultuur van Piëmonte.

eddy_aan_het_vat

Door de uitgebreide kennis van de zaakvoerders van SPI ontdekte ik de ene na de andere topwijn van in België nog onbekende wijnboeren. Deze wijnparels, die qua kwaliteit niet moeten onderdoen voor hun bekende en veel duurdere collega’s, aanbieden aan het Belgische publiek is mijn streefdoel.

En dit niet alleen via de webwinkel.

Het is de bedoeling om geïnteresseerden via tastings onze producten te laten ontdekken. Je koopt wat je proeft !!! Dit kan tijdens onze voor- en najaarstastings. Verder organiseren wij kleine private tastings aan huis (al vanaf 12 personen), maar ook op locatie (voor grotere groepen wijnclubs, opendeurdagen, … enz.) Ook grotere proeverijen in bijvoorbeeld lokale ontmoetingscentra behoren tot de mogelijkheden.

Mister Vino zal ook deelnemen aan activiteiten zoals avondmarkten, beurzen, proeverijen, … enz.

Meer hierover elders op deze website.